НОВИНИ


Месец преди изборите: Кабинетът "Главчев" продължава с чистката на областни управители

12 13380 08.05.2024
Месец преди изборите: Кабинетът
БГНЕС

Остава само месец до изборите, а смяната на областни управители и назначаването на нови от кабинета "Главчев" продължава. Това е и първата точка в дневния ред на днешното заседание на служебното правителство, съобщиха от Министерския съвет.


Тази смяна ще е третата поред, след като изненадващо първо бе сменен областният управител на Област Бургас Пламен Янев с Мария Нейкова.

 

След това, на друго правителствено заседание на служебния кабинет, с постовете си се разделиха още шестима областни управители. Сред тях бяха тези на Ловеч, Сливен, София-област и София-град.  

Припомняме, че с поста си се раздели и Вяра Тодева, която събори паметника на Съветската армия.
 

За областен управител на област Сливен е назначен Чавдар Божурски. Той е магистър по право в СУ „Св. Климент Охридски“. От 2017 г. до 2021 г. е заемал същата ръководна длъжност. От август миналата година до момента е бил заместник областен управител на област Сливен. Преди това Божурски е заемал ръководна длъжност в Областна дирекция „Полиция“ – Сливен.

 

Илиян Великов е назначен за областен управител на област Силистра. Великов е завършил Висше техническо училище „Ангел Кънчев“ в Русе. Два пъти е заемал длъжността заместник областен управител на област Силистра. Преди това е заемал ръководни длъжности в ОДМВР-Силистра.

За областен управител на Русе е назначен Драгомир Драганов. Той е магистър по икономика. Бил е народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание. Бил е кмет на община Две могили от 2007 г. до 2011 г. и зам.-кмет на община Бяла.

 

За областен управител на област София-град е назначен Стефан Арсов. Той има магистърска степен по „Право“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Дългогодишен юрист с опит както в частния сектор, така и в общинската администрация на Столична община. До момента той заема поста „заместник-областен управител“ на област София-град.

Силвия Арнаутска е назначена за областен управител на Софийска област. Тя е завършила магистратура „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и „Образователен мениджмънт – Управление на образованието“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Арнаутска е дългогодишен преподавател, а през последните близо седем години е експерт по „образование и здравеопазване“ в община Ихтиман.

 

Дора Ангелова е назначена за областен управител на област Ловеч. Тя е завършила „Право“ и „Икономика“ в УНСС. Дългогодишен служител е на Областната администрация в Ловеч, като до този момент е заемала длъжността „Главен юрисконсулт“. Има опит и в социалната сфера като „Старши юрисконсулт“ в Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в града.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама