НОВИНИ


Агенция "Митници" и НАП влизат в "Лукойл". Какво се случва в рафинерията?

2 5394 08.05.2024
Агенция

Агенция "Митници" и НАП ще извърши физическа инвентаризация на наличностите в "Лукойл". Решение това да им бъде възложено е взето днес на съвещание на служебната власт.


"Имахме специално съвещание с вицепремиера и министър на финансите, с министъра на вътрешните работи, с министъра на икономиката, с представители на енергетиката относно случая "Лукойл“. Бяхме информирани от ръководителите на НАП и Агенция "Митници", че ако през февруари приходите от ДДС от "Лукойл" са били 90 млн., март месец са били 40 млн., април месец са 228 млн., каза служебният премиер Димитър Главчев.

 

На съвещанието е взето и решението да възложат на Агенция "Митници" и НАП да се извърши физическа инвентаризация на наличностите в "Лукойл". "В най-близките дни ще се състои тази инвентаризация и ще бъдете уведомени за резултатите“, каза още служебният премиер, предаде БГНЕС.По темата за детската болница, Главчев заяви, че са се запознали неотложните текущи нужди, които има детската педиатрия.

 

Детската болница, за която взехме решение и отменихме впоследствие поради големия обществен интерес, предизвика и това да пратя сигнал в прокуратурата и да възложа на ДАНС да провери административната процедура по даване на разрешително за лечебно заведение, посочи Главчев.

 

"Имаше неясноти, беше интерпретирано, че си даваме нашето собствено решение на прокуратурата и на ДАНС. Но не, административната процедура по издаване на разрешително на лечебно заведение дадохме на ДАНС и прокуратурата. Сигурен съм, че те ще проверят всички факти и обстоятелства“, каза Главчев.

 

Служебният премиер добави, че има и доклад от Министерство на здравеопазването (МЗ), в който са достатъчно коректно са изложени. Той отбеляза, че докладът е публичен.

 

ФрогНюз

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама