НОВИНИ


Рюте: Събитията в Амстердамския университет очевидно преминават определени граници

3 2627 09.05.2024
Рюте: Събитията в Амстердамския университет очевидно преминават определени граници
Нидерландският министър-председател Марк Рюте БГНЕС

Нидерландският министър-председател Марк Рюте призова с пост в социалната мрежа „Екс“ демонстрантите във и около Амстердамския университет да спрат насилието срещу полицията и причиняването на щети. За това съобщи Националната информационна агенция на Нидерландия (АНП).


„Събитията във и около Амстердамския университет през последните няколко дни очевидно преминават определени граници. Демонстрациите винаги са разрешени, но използването на насилие срещу полицията и причиняването на щети никога не е позволено. Спрете това!“, алармира Рюте. 

 

По думите му е неоправдано нидерландските евреи да бъдат обвинявани за насилието в Газа и това е форма на антисемитизъм, с която Нидерландия трябва да продължи да се бори силно и категорично.

 


Премиерът ще обсъди темата допълнително с редица социални организации в понеделник по искане на Камарата на представителите. „Антисемитизмът няма място в Нидерландия“, подчерта той.

 

Правосъдният министър в оставка Дилан Йешилгьоз на свой ред също критикува протестиращите с пост в социалните мрежи. „Демонстрантите, които са отговорни за това, трябва да получат свързаните с това наказания, защото ние няма да приемем това,“ коментира Йешилгьоз, като уточни, че няма какво добро да каже за факта, че полицията е била нападната, журналистите са били възпрепятствани да работят и са нанесени материални щети.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама