НОВИНИ


Иван Гешев отиде в Шумен, за да подкрепи свои кандидат-депутати, които са в ареста

9 2580 09.05.2024
Иван Гешев отиде в Шумен, за да подкрепи свои кандидат-депутати, които са в ареста
Радио Шумен

Бившият главен прокурор Иван Гешев беше днес в Шумен, за да подкрепи двама души, които са част от кандидат-депутатските листи на коалициите "Център" и "Граждански блок" в регион Търговище, но въпреки имунитета са в следствения арест.


Хасан Хасанов и неговият син Джафер Ешрефов от Омуртаг, които бяха арестувани за ръководене и участие в организирана престъпна група, са в листите на две коалиции за регион Търговище, но са в следствения арест в Шумен. Над 50 техни роднини, приятели и работници, също и бившият главен прокурор Иван Гешев дойдоха на място да ги подкрепят с аплодисменти и да поискат освобождаването им, информира БНР.

 

"Те са задържани по политически причини. Отново се връща това, което е било преди 9 септември, след 9 септември политическите затворници и те са в ареста, а аз съм проверил, вярвайте, защото съм главен прокурор".

 

Хасанов е повече от 2 месеца в ареста и работниците казват, че са на негова страна по собствено желание.

 

"Ние от колко години работим с него? Не сме имали никакви проблеми досега, щом е организирана престъпна група. Ние наистина сме група, обаче семейна група сме. Ние всички сме тук по собствено желание, той е невинен, в крайна сметка дойдохме да подкрепим бащата на кмета, нашият бизнесмен Асан Ешрефов, вярвам".

 

Междувременно днес Окръжният съд в Търговище ще решава и за мярката на Ешреф Ешрефов - кмет на Омуртаг, който също е в кандидат депутатските листи за регион Търговище.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама