НОВИНИ


МРРБ уверяват, че нямало проблеми с терена за национална детска болница

0 2405 09.05.2024
МРРБ уверяват, че нямало проблеми с терена за национална детска болница
МРРБ

От МРРБ увериха, че нямало устройствени проблеми с терена, определен за изграждане на национална детска болница в кв. „Горна баня" в София.


Министерството на регионалното развитие и благоустройството прави това уточнение във връзка с медийни публикации и заради високия обществен интерес към темата, която е приоритет в работата на служебното правителство.

 

Припомняме, че с Решение № 868 на Министерския съвет от 2 ноември 2022 г. за обект с национално значение е определен обект „Изграждане на „Национална многопрофилна болница за активно лечение на деца" в УПИ I – „за болничен комплекс", кв. 117, кв. „Горна баня", район „Овча купел" – Столична община, гр. София, се казва в прессъобщението.

 

Със Заповед № РД-02-15-66 от 22.05.2023 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството е одобрен проект за подробен устройствен план (ПУП), с който се прави изменение в плана за регулация, за да се построи лечебното заведение.През месец март 2024 г. в МРРБ е постъпило предложение на министъра на здравеопазването за осъществяване на отчуждителна процедура за съседен имот, намиращ се в район „Овча купел", кв. „Горна баня", бул. „Никола Петков" № 56, с идентификатор 68134.4332.1567 по кадастралната карта и кадастралните регистри на града, с площ от 12 770 кв. м, с изградена в него сграда.

 

Той граничи с имота, отреден за национална многопрофилна болница за активно лечение на деца. Поискан е за инфраструктура, обслужваща нуждите на болницата и още няма приключило процедиране.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама