НОВИНИ


"С тези ръце пипа децата си". Майката на Пейо Пеев настоява съдът да не връща децата при обвинената за убийството Габриела

0 2404 09.05.2024
Пейо Пеев

Близки и приятели на убития Пейо Пеев излязоха на протест пред Съдебната палата вчера вечер. Протестиращите са против решението на Софийския апелативен съд да пусне под домашен арест съпругата му Габриела Пеева, която е и обвинена за убийството. Освен нея, обвинена е и майка ѝ - бивш дипломат от кариерата Красимира Трифонова.


Майката на Пейо Пеев коментира случилото се със сина ѝ. Тя говори пред камерата на NOVA и настоя за справедлив процес.

 

Вчера адвокатът, който представлява двете жени, вече е внесъл искане в Софийската градска прокуратура за по-лека мярка на Красимира Трифонова.Майката на Пейо Пеев заяви, че е категорично против Габриела отново да гледа внуците ѝ. „Гледайки го в очите как умира, държейки го с ръцете, тя се връща и с тези ръце пипа децата си. За мен това е абсолютно неприемлив и жестоко. Знам, че това не е доказано, но аз съм убедена, че те са убийците”, заяви майката на Пейо Пеев Иванка Пеева.

 

Пейо и Габриела имали сключен брак и 6-годишно дете, но никога не са живели заедно. Преди убийството Габриела ражда второ дете, за което вече излезе ДНК експертиза, която показа, че негов баща е бившият депутат от „Продължаваме промяната” Велико Минков.

 

Днес и за двете деца се грижат родителите на Пейо. „Смисълът на нашия живот в момента с моя съпруг е нашият внук, защото сина ни го няма. Той умря, даде живота си, за да защити детето си”, казва майката на убития.

 

Според Иванка Пеева синът ѝ е бил заплашван от двете жени, че няма да вижда детето си. Заради това е сключил брак и е бил манипулиран. По думите ѝ сега децата са добре. С по-голямото работи психолог и то вече е наясно със случилото се.„Всеки ден задава въпроса: „Защо са убили моя единствен, скъп татко? Какво толкова лошо е направил, като той е най-добрият човек?”, допълва Иванка Пеева.  

 

Адвокатът на Габриела Пеева определи протеста като „неоснователен”. По думите му и тя, и майка ѝ Красимира са невинни. „Ние сме подали искане до главния прокурор. Молба да ни се съдейства и час по-скоро двете невръстни деца на Габриела да бъдат при нея и тя да влезе в правото си на майка, да отглежда тези деца”, каза адвокатът на обвиняемата Габриела Пеева Димитър Вълков.

 

От Агенцията за социално подпомагане отговориха за NOVA, че при тях вече е постъпила молба децата да бъдат върнати на Габриела. Предстои да се извърши проучване дали тя е способна да изпълнява родителските си функции. Ще се преценява и дали да се възобнови контактът майка-деца.Искане за родителски права върху по-малкото дете е предявил и Велико Минков.„Това е едно дело, видно от ДНК експертизата, което той би трябвало да спечели по всички нормални изисквания и човешки закони. Но процедурата е такава, че с обжалванията на майката, това може да отнеме години", каза адвокатът на Минков Пламен Борисов. 

 

"Бих казал, че съм ужасен при мисълта децата да се върнат в този момент при нея", посочи Велико Минков

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама