НОВИНИ


Кметът на Русе Пенчо Милков награди млади таланти в национален конкурс за Деня на Европа

0 2286 09.05.2024
Кметът на Русе Пенчо Милков награди млади таланти в национален конкурс за Деня на Европа

В Художествената галерия днес се състоя награждаването на най-добре представилите се участници в Националния конкурс с международно участие „Аз, ти, той – ние сме Европа“.


Той е организиран от международно дружество „Елиас Канети“, Гьоте-институт, Европа Директно Русе и ХГ-Русе по повод Деня на Европа.

 

„Този конкурс подчертава важността на мира и разбирателството не само между децата от различните държави в Европа, но и между всички хора на континента. Денят на победата трябва да остане в нашата памет като ден на братство и сътрудничество. Той е и знаменателен празник, защото утвърждава мира в Европа, който продължава да се съхранява от ЕС“, каза кметът Милков в приветственото си слово и връчи награди на талантливи деца.

 


.

 

В тазгодишното издание на конкурса са получени близо 400 рисунки от България и Северна Македония, като на авторите на 50 от тях бяха връчени награди от организаторите, както и от спонсори и приятели на Художествената галерия.

 


.

 

Конкурсът има за цел да стимулира творческите умения. Участниците бяха разделени в четири възрастови групи, като рисунките бяха оценени от жури по следните критерии: детска изразителност; композиционно изграждане; умение за предаване на идеи чрез използването на подходящи техники.

 

В Художествената галерия са изложени 60 рисунки, като се планира в следващото издание на конкурса да се проведе биенале на детската рисунка, за да могат да бъдат изложени всички творби на участниците.

 

На награждаването присъстваха още зам.-кметът Димитър Недев и областният управител Драгомир Драганов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама