НОВИНИ


Овощари настояват за спешни мерки срещу градушките

0 2379 10.05.2024
Овощари настояват за спешни мерки срещу градушките
БГНЕС

Собственици на овощни насаждения в Кюстендил настояват за по-активни мерки срещу градушките.


Хиляди са декарите овощни градини в Кюстендилско и е истинско изпитание за собствениците им всяка година да ги отглеждам и опазват. Именно това е и основната причина да искат ракети и площадки, които да се борят с градушките.

 

"Ние сме един от най-концентрираните райони в страната и трябва да се обърне внимание, защото е ясно, че до бразда бие градушката. Трябва да се предприеме нещо сериозно, за да се опази продукцията. Никой нищо не направи да се създадат такива площадки. Редно е Националната агенция по градушките да вземат отношение", каза Димитър Домозетов - овощар.

 

"Градушката унищожава продукцията в някои случаи и на 100%. Крайно необходими са такива площадки", заяви Кирил Димитров,цитиран от БНТ.

 

"Направих среща между черешопроизводителите и изкупвачите на череши преди две седмици. Тогава взехме решение областният управител и аз, в лицето на общината като кмет, да изпратим писмо до Националната агенция по градушките, с което да изискаме среща, за да може да се види каква е процедурата и как може да се изградят такива площадки", обясни кметът инж. Атанасов


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама