НОВИНИ


Излезе първото класиране за детските градини в София

1 2357 10.05.2024
Излезе първото класиране за детските градини в София
Резултатите от второ класиране ще бъдат публикувани на 23 май

Излезе първото класиране за детските градини и ясли в София. Общо класираните деца са 11 193 при кандидаствали 23 974.


Това означава, че 10 213 от тях остават без място. Свободните места за второ класиране са около 3 000.

 

Родителите, чиито деца са приети на първо класиране, трябва да ги запишат от 13 до 23 май. Резултатите от второ класиране ще бъдат публикувани на 23 май.

 

След приключило строителство в периода май 2023 г. – април 2024 г. на нови сгради на детски градини и разширения на съществуващи, са обявени 503 нови места в 20 нови групи на пет детски градини. В тях вече са приети деца на текущи класирания и те посещават детска градина, информирага през апрл от Столичната община.

 

Свободните места в началото на кампания през 2023 г. бяха 12 436. Новите места са в 14 различни района на София, включително в районите с най-голям недостиг – „Витоша”, „Лозенец” и „Триадица”.

 

Какво трябва да направите, за да запишете детето си

 

Родителите е необходимо да въведат актуални адресни данни, да заявят предимства по критерии в профилите и да кандидатстват за участие в първото класиране, което ще се извърши утре, 10 май, под граждански контрол. От общината напомнят на родителите, че времето на създаване на кандидатурите не оказва влияние при класирането на децата.

 

След приключило строителство в периода май 2023 г. - април 2024 г. на нови сгради на детски градини и разширения на съществуващи, са обявени 503 нови места в 20 нови групи на пет детски градини. В тях вече са приети деца на текущи класирания и те посещават детска градина, информираха през април от Столичната община (СО).


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама