НОВИНИ


Шест институции влизат в данъчните складове на „Лукойл“

2 2305 10.05.2024
Шест институции влизат в данъчните складове на „Лукойл“

От днес в данъчните складове на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и „Лукойл България“ ЕООД започнаха контролни действия на съвместни екипи от служители на Агенция „Митници“, Националната агенция за приходите, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ – МВР, Главна дирекция „Национална полиция“ и Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, съобщават от Министерството на финансите.


Вътрешният министър Калин Стоянов уточни, че проверката е по разпореждане на премиера Главчев. "Тя цели цялостна инвентаризация, не само по документи”, каза министърът.

 

При необходимост екипите ще търсят съдействие от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, както и други държавни институции и контролни органи. Общият брой на включените в операцията служители е над 190, информира Нова тв.

 

Основна цел на операцията, разпоредена от премиера Димитър Главчев, е да бъде извършена инвентаризация чрез отчитане на физическите наличности на енергийни продукти (с код по КН 2707, 2709, 2710, 2711), включително биоетанол и биодизел, съхранявани в данъчните складове. Данните ще бъдат съпоставени с материалната отчетност от Правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове.

 

Операцията обхваща данъчните складове на двете компании, представляващи петролни бази, на територията на областите София – град, Софийска област, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, както и данъчните складове, управлявани от Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.

 

Контролните действия ще продължат до приключване на инвентаризацията във всички обекти. След обобщаване ще бъде предоставена публична информация за резултатите.

От компанията запазват мълчание.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама