НОВИНИ


Трагедия разтресе Санкт Петербург. Автобус падна в реката, има загинали /видео/

5 3641 10.05.2024
Трагедия разтресе Санкт Петербург. Автобус падна в реката, има загинали /видео/
скрийншот

Пътнически автобус с около 20 души падна от мост в река Мойка в центъра на Санкт Петербург. Шестима души са загинали, други са хоспитализирани в тежко състояние, предадоха руските медии.


Шофьорът е загубил контрол над превозното средство, води се разследване за причините на тежкия инцидент. В социалните мрежи бяха разпространени и кадри от него.

 

Издирвателно-спасителните операции са приключили. В тях са участвали близо 70 души и 18 единици техника. Прокуратурата на Санкт Петербург пое разследването на обстоятелствата около инцидента.



Следственият комитет образува дело по член за предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за безопасност. Руските медии съобщиха, че шофьорът е задържан. Това е 44-годишният Рахматшох Курбонов. По предварителни данни му е прилошало.

 

Фирмата-превозвач и преди е имала проблеми. Съдът преди инцидента е наложил глоби на "Такси", която е собственик на пътническия автобус, паднал в река Мойка в Санкт Петербург, на обща стойност 400 хиляди рубли за нарушаване на условията, предвидени в лиценза. Според Mash въпросната компания само за 2 години е била глобявана над 20 пъти за нарушаване правилата на безопасност.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама