ФРОГ МЮЗИК


Излиза ново непубликувано видео на Let It Be на Бийтълс

0 3289 10.05.2024
Излиза ново непубликувано видео на Let It Be на Бийтълс
You tube

Класическото парче на Бийтълс - Let it Be от последния им студиен албум през 1970 година ще се сдобие с чисто нов видеоклип, почти 55 години по-късно.


Видеото, чиято премиера ще е на 10.05.24  съдържа кадри, които не са включени в документалната поредица "Get Back" и пренася зрителите първо на репетициите, после в студиото и накрая на покрива на Apple Corps в Лондон през януари 1969 г.





Именно тогава към легендарната група в състав сър Пол Маккартни, Ринго Стар и покойните Джон Ленън и Джордж Харисън, се присъединява композиторът Били Престън, с когото те пишат и записват албума "Let It Be", отличен с наградата "Грами", и се представят на живо за последен заедно.

 

Apple Corps се обръща към Park Road Post Production на Джаксън, за да "се потопи в щателна реставрация на филма от оригиналния 16-милиметров негатив" и използва същата технология, използвана в поредицата "Get Back". Линдзи-Хог коментира: "Let It Be" беше готов през октомври/ноември 1969 г., но излезе едва през април 1970 г. Един месец преди издаването му групата официално се разпада".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама