НОВИНИ


Кметът Пенчо Милков отличи със статуетка ръководството на Дунарит за 121 години от създаването на компанията

0 2342 10.05.2024
Кметът Пенчо Милков отличи със статуетка ръководството на Дунарит за 121 години от създаването на компанията

По случай 121 години от създаването на „Дунарит“ АД кметът Пенчо Милков връчи статуетка на изпълнителния директор инж. Петър Петров. Честването на годишнината беше отбелязано с концерт-спектакъл в зала „Арена Русе“ под наслов „Сигурност в миналото, сигурност в бъдещето“.


Официални гости на тържественото събитие бяха областният управител Драгомир Драганов, началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева, представители на различни институции и организации.

 

„Днешният празник отбелязва не само богатото минало на компанията, но и нейния непрекъснат растеж и утвърждаване като лидер и еталон за отлично качество в своя бранш. „Дунарит“ е неотделима част от индустриалния облик на Русе, създавайки работни места и допринасяйки за развитието на икономиката в региона“, каза кметът. Той подчерта, че компанията е пример за устойчивост във всички превратни политически и икономически събития. Приветствие към служителите и гостите отправиха още изпълнителният директор на „Дунарит“ инж. Петър Петров и областният управител Драгомир Драганов.


.

Празничната програма включваше рецитал на 10-годишния Емилиян Тончев от детски кът „Дунарит“, изпълнение на децата от Клуб по спортни танци „Настроение“, както и участие на шампионите на България по стандартни танци за 2024 година Дария Посипайм и Илия Добрев. Концертът продължи с изпълнения на русенските певици Нина Арнаудова и Даниела Кирилова, и специално участие на

поп звездите Кристина Димитрова и Орлин Горанов.
.

„Дунарит“ е основан през 1903 година като барутена фабрика на 15 км източно от Русе от Хайдрих Лангбен, Несим Шимон Израел Барутчиев и Гарабед Асланян. През 1947 г. дружеството е национализирано и преименувано на Държавна фабрика "Дунарит". От 2005 г. функционира като частно акционерно дружество. Днес компанията е позната на международните пазари като дружество с традиции, съхранило опита на поколенията в проектирането, производството и търговията на военна и машиностроителна продукция.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама