НОВИНИ


"Днес вече нещата се нормализират". Гвоздейков се извини на всички, които използват БДЖ

3 5576 11.05.2024
скрийншот, БНТ

Искам да се извиня на всички граждани, които използват БДЖ, защото ремонтът, който започна на Централна гара провокира тези затруднения в регулирането на движението и трафика към Северна България.


Първите дни закъсненията бяха с около 3 ч. Днес вече нещата се нормализират, закъсненията са най-много около 18 минути. Имам намерението до понеделник ситуацията ще бъде напълно нормализирана", обясни служебният транспортен министър. Това заяви служебният транспортен министър Георги Гвоздейков в "Денят започва с Георги Любенов".

 

По думите му, за да се предотвратят подобни проблеми за в бъдеще, ще се направи реорганизация на движението.

 

"Ще бъдат намалени влакове с малко пътници, ще се направи оптимизация на броя влакове. В понеделник ще получа доклад, за да намалим процесът по ремонта. Ремонтът ще продължи над година", каза още Георги Гвоздейков.

 

Георги Гвоздейков обясни покачването на цените на билетите за влакове с това, че по този начин може този вид транспорт да се развива и модернизира. Той потвърди, че увеличението на цените е с до 20%."Упорито вървим към дигитализация. Една от целите, които сме заложили, е да се премахнат хартиените билети за БДЖ, еволюцията и развитието в света, върви натам. Тази дигитализация включва възможност всеки да може да си закупи билет през собственото онлайн банкиране, приложение, вендинг машина на гарите и т.н.", уточни Гвоздейков.

 

Той коментира и новата реорганизация на булевардите "Патриарх Евтимий" и "Витоша" в София.

 

"Според мен, новите правила за паркиране в центъра на София не представляват проблем, хубаво е, че се създава възможност велосипедистите да правят пълна обиколка на града. Важното условие е да има достатъчно паркоместа", каза още служебният транспортен министър.

 

Георги Гвоздейков заяви, че скоро ще има трети мост над Дунав.

 

"В края на годината България и Румъния бяха одобрени от Европейската комисия за изграждането му. Одобрен е предпроектното финансиране и проучване".

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама