НОВИНИ


Дейв Ходжис - пророкът на магическите гъби, попаднал в Рая и Ада

1 2620 12.05.2024
Дейв Ходжис - пророкът на магическите гъби, попаднал в Рая и Ада
На ръба на закона, но със своя собствена религия

Необикновен пастор, популярен в Съединените щати. Дейв Ходжис е основател на църква, която няма нищо общо с религиозните храмове, които познавате. Канабисът и халюциногеннитe гъби са неговата религия. Доколко законна, обаче, е тази църква?


Дейв Ходжис често има проблеми със закона в Калифорния. Той е убеден, че контролираното приемане на микродози от тези вещества може да се използва като инструмент на духовно израстване. Според него някои психиделици могат да бъдат ефективни в борбата с определени зависимости.

 

„Аз съм основател на църквата на амброзията. То се случи неочаквано и стигна далече. Правя доста революционни опити, свързани с дозировката на халюциногенни гъби, при които човек има усещането, че напуска тялото си. Веднъж по време на такъв сеанс попаднах в Рая, Ада и всичко между тях и накрая с озовах на място с чиста светлина”, разказва Дейв Ходжис.

 

Той добавя, че дава на хората, които идват в църквата достъп до тайнствата, които им позволяват да преживеят лично просветление. „Църквата организира събития, на които обсъждаме работата, която аз и други хора вършим”, добавя той.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама