НОВИНИ


Ще се подобри ли организацията на жп транспорта?

0 2523 13.05.2024
Ще се подобри ли организацията на жп транспорта?
БГНЕС

На закъснения, хаос и липса на организация на влаковете по северното направление станахме свидетели през последните дни. Причината - започналата модернизация на коловозите на Централна гара в София.


След уверението на транспортния министър Георги Гвоздейков, че организацията ще бъде подобрена от днес, какви мерки са предприети?


"Във връзка с модернизацията на гара София и ремонта на 7 коловоза, остана един коловоз в северно направление и затова всички влакове влизат на един коловоз. С новата организация няма да има повече такива проблеми, които са до момента.



С направеното в първоначалния график, цялото движение остана като брой влакове и затова в момента сме подменили част от влаковите състави с мотрисни, които избягват маневрата на гара София и движението ще бъде значително подобрено", увери Тодор Петров, директор управление "Движение на влаковете и гаровата дейност" към НКЖИ.

 

Ремонтът ще продължи 15 месеца. Той е наложителен, отдавна не са ремонтирани коловозите. Ще бъдат подменени 7-те коловоза. Ще е много по-добре за самите пътници. С ремонта на коловозите ще се увеличи скоростта, коментира още Петров.


Има няколко промени в разписанията - частично отменени влакове има в участъка от София до Мездра и обратно. За тях има връзка с влаковете за Варна на гара Мездра, поясни Петров.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама