НОВИНИ


Българка, живееща в Словакия: Всички тук са в шок

3 2405 16.05.2024
Българка, живееща в Словакия: Всички тук са в шок

Словашкият премиер се бори за живота си след като беше прострелян няколко пъти от 71-годишен мъж. Какво е усещането у хората в Словакия по отношение на сигурността?


 „Хората тук са много шокирани. Но дори на официалните пресконференции политиците си разменят обвинения”, сподели в ефира на Нова българката Ивета Чижниар.

 

Коментар по темата направиха и бившият заместник-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов и журналистът от БНТ Николай Кръстев.

 

Николай Кръстев коментира красноречията по отношение на личността и мотивите на стрелеца. „Изплуваха много нови подробности - бяха открити снимки на стрелеца с паравоенната организация „Словашки бранници”, която има връзка с „Нощните вълци” на Путин”, отбеляза журналистът.

 

По думите на доц. Милен Иванов поляризацията на словашкото общество се случва на всички нива в държавата. „Тази поляризация прониква и в службите – тя ослепява системата за сигурност”, каза той. Бившият заместник-ректор на Академията на МВР смята още, че покушението е „операция, подготвяна дълго време”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама