НОВИНИ


"Армия от неизползван потенциал - те не учат, не работят". Неактивните хора на пазара на труда са над 1 млн.

2 2799 16.05.2024
личен архив

Неактивните хора на пазара на труда в България са над един милион. Те не учат, не работят, нямат регистрация в бюрата по труда. Тази "армия" е огромен неизползван работен потенциал.


Това заяви пред БНР директорът на Агенцията по заетостта Смилен Вълов. Профилът на най-често неактивния човек в страната е жена на 56 години, със средно образование, живееща в град. 

 

Неактивните хора на пазара на труда в България са над един милион. Те не учат, не работят, нямат регистрация в бюрата по труда. Тази "армия" е огромен неизползван работен потенциал.Това заяви пред БНР директорът на Агенцията по заетостта Смилен Вълов. Профилът на най-често неактивния човек в страната е жена на 56 години, със средно образование, живееща в град. 

 

"Агенцията ще направи "регистър за неактивните", който ще помогне за раздвижване на  този потенциал - обещава Вълов. - Особено рисково е в момента да ги оставим извън подкрепата на държавата, особено младите хора, които нито учат, нито работят, но те са бъдещето", подчерта той и добави, че 56% от активираните досега от Агенцията след това намират мястото си на пазара на труда.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама