НОВИНИ


Инцидентът с детето на Явор Божанков: 10 000 лева гаранция за собственика на оръжието

1 2590 16.05.2024
Инцидентът с детето на Явор Божанков: 10 000 лева гаранция за собственика на оръжието

10 000 лева е гаранцията за 60-годишния Димитър Бонзов - собственика на пистолета, с който детето на депутата Явор Божанков простреля друго дете, негов роднина. Районна прокуратура-Велико Търново привлече като обвиняем собственика на оръжието. Обвинението е повдигнато от разследващите в Районното управление на полицията във Велико Търново.


От прокуратурата посочват, че Бонзов не е взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в надлежните правилници, наредби или инструкции и допуснал достъп до тях, предаде NOVA.





Мъжът в привлечен като обвиняем за това, че на 12 май, държал огнестрелно оръжие и боеприпаси (револвер марка Smith & Wesson, модел Mercury, калибър 357 магнум и пет бойни патрона с калибър 38 Special, поставени в същото огнестрелно оръжие), законно притежавани. Мъжът не е взел необходимите мерки за сигурност и е допуснал достъп до тях на 11-годишно дете, като не е предприел мерки за недопускане на нараняване на дете на 12 години.

 

Деянието според прокуратурата е извършено в нарушение на чл. 59, ал. 1 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Този член от закона предвижда лицата, получили разрешение за придобиване, съхранение, носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях да предприемат мерки за недопускане на злополуки или наранявания при употребата им.

 

Инцидентът се случи на 12 май в Арбанаси, по време на рожден ден. Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.

 

Бонзов отказа коментар, а защитниците му заявиха, че все още е твърде рано, за каквито и да е анализи, тъй като разследването е в начална фаза, а балистичните експертизи, все още не са готови.





На парти за рождения ден на жената на Димитър Бонзов, 11-годишното дете на депутата Явор Божанков простреля в крака 12-годишната си леля.

 

"Малкият дявол. Всеки на наше място би мисли така. Може доста бързо и нелепо да загубим тези, които обичам. И двете пострадали деца са от нашето семейство", каза Божанков след инцидента.

 

"Раненото дете е сестра на моята съпруга. Рожденият ден е на майката на друго дете. Нашите деца са съученици, ходят в едно училище в един и същи клас".

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама