НОВИНИ


Баневи се прощават със своята марина

3 4763 07.12.2010
Баневи се прощават със своята марина

Багери и тежки машини за къртене на бетон започват днес да рушат яхтеното пристанище на скандалния бизнесмен Николай Банев. Така само ден след Никулден семейство Баневи ще трябва да се раздели с една от перлите си в курорта "Русалка".



Шефът на строителния контрол за североизточния район инж. Галин Баев съобщи, че избраната фирма изпълнител влиза във вторник в курорта Русалка, след като всички възражения бяха отхвърлени от административните съдии и срокът за обжалване вече изтече. 

Властите тръгват да събарят буната, която се ползва като яхтен пристан, защото е незаконен строеж, тъй като марината е без никакви документи и разрешителни за построяването, припомня "Стандарт".

Районното звено на строителния контрол е потърсило съдействие от полицията в Каварна, а в комисията има включен и представител на отдел "Незаконно строителство" в общината. Буната ще бъде бутната за около два дни, като разходите по премахването ще са около 8 хил. лв.

Сметката после ще бъде представена на собствениците - семейство Баневи, каза Баев.

Около 10,30 вчера пък започна събарянето на първия незаконен хотел край морето. Разрушаването на "Рамона" тръгна с къртачи и лека механизация на фирмата изпълнител "Димакс", спечелила обществената поръчка. Разрушаването на хотела, с което се слага началото на премахването на незаконните постройки по Черноморието, ще продължи 50 дни.

Триетажният хотел "Рамона" се намира на плажната ивица в местността Трифон Зарезан и е строен преди активизирането на голямото свлачище там. По зла ирония на съдбата собственикът на хотела е Рангел Рангелов, строителен инженер в бившия "Балкантурист", който е издигал някога комплексите Златни пясъци и Албена. Сега той е на 78 години, с две операции на сърцето, каза синът му Боян Благоев, който беше на мястото вчера при започналото разрушаване. Той посочи, че баща му е строил хотела за 7-8 месеца с 10 души.

При започналото разрушаване вчера цялото оборудване в хотела беше вътре - мека мебел, барплот, пералня, които могат да бъдат извадени и пренесени само по море. Разрушаването, което приблизително ще излезе 25 хиляди лева, е за сметка на собственика.

Във Варна има общо 25 сгради извън закона, които трябва да бъдат съборени до края на годината, посочи наскоро шефът на РДНСК инж. Галин Баев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама