НОВИНИ


Катастрофата с Кирил Петков: Експертизи ще установят с каква скорост се е движила колата на НСО

15 2831 17.05.2024
Катастрофата с Кирил Петков: Експертизи ще установят с каква скорост се е движила колата на НСО
личен архив

Разследващите установяват с каква скорост се е движел автомобилът на НСО, който катастрофира вчера край Аксаково. Назначени са експертизи, изискани са записи от охранителни камери по пътя, разпитани са свидетели. Сред тях и четиримата пътници в автомобила - Кирил Петков, Найо Тицин и двамата служители на НСО.


Предполага се, че катастрофата е предизвикана от автомобила, който е отнел предимството на колата на НСО. Водачът на цивилната кола загина на място. Днес стана ясно, че е той е бил професионален шофьор. БНТ разполага с кадрите от видеохранителна камера.

 

На кадрите от видеохранителната камера, които показват движението по пътя метри преди катастрофата, се виждат само гумите на преминаващите автомобили. Вижда се,че джипът на НСО се движи много по-бързо от останалите коли. А звуковата сигнализация се чува непосредствено преди удара.





Камен Бойчев е свидетел на инцидента. Разказва, че в следствие на жестокия удар цивилната кола е била смазана, а вратата от страната на шофьора - блокирана:

 

"Тук изкарахме един кози крак, да отворим вратите. Там вътре имаше мъж и жена. Дойдоха пожарната, дойдоха Бърза помощ. Виждаме, че имат по-големи такива машини, ножици, чрез тяхната помощ вече тук събраха се много от органите на реда и с тяхната помощ тогава изкарахме."


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама