НОВИНИ


Евтим Милошев: Няма да се вдигат цените на чадърите по Българското Черноморие

5 2484 18.05.2024
Евтим Милошев: Няма да се вдигат цените на чадърите по Българското Черноморие

Не вярно, че цените на чадърите по Българското Черноморие ще се вдигнат тази година заради увеличаване на цените концесионните договори, обяви в предаването „Тази събота“ на bTV служебният министър на туризма Евтим Милошев.


"Почивните дни около Великден бяха страхотен старт за българския туристически сезон. По неофициални данни само за този период имаше около 80 000 туристически записвания, което е оптимистично начало“, коментира министърът на туризма.

 

"Основният туристически поток си остават българите. Вярно, че нашият туризъм се развива в условията на голяма конкуренция със съседите ни от Гърция и Турция, но нашия туристически продукт има своята уникалност. Тук си е нашето място, нашата емоция, тук е прекрасно. Българите са добре дошли на нашето Черноморие", каза още той.

 

Освен българите, ресорният министър посочи, че най-много летовници очакваме от Румъния, след нея са Полша, Германия, Англия, Чехия и Израел. "Тази година ще видим как конфликтът в Близкия изток ще се отрази на туристическия поток“, допълни министърът.Относно това какви цени да очакваме по родното море тази година министър Милошев подчерта, че това е въпрос на търговска политика и няма как държавата да се меси или да налага регулация.

 

Той обаче открои основният проблем за бранша, който си остава острата липса на кадри.

 

Огромният проблем с кадрите си остава. Това че пазарът ни има нужда от работници от трети страни не е каприз, а необходимост, поясни министърът на туризма.

 

В заключение посочи, че водата ни е чиста и апелира да спрем „да си измисляме проблеми, които не съществуват“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама