НОВИНИ


Кораб потъна до румънския бряг на Черно море

0 2670 18.05.2024
Кораб потъна до румънския бряг на Черно море

Товарен кораб потъна до румънския бряг на Черно море, предава БТА. Трима души са обявени за изчезнали, след като плавателният съд под флага на Танзания, потъна тази сутрин в Черно море.


Корабокрушението е станало на 26 морски мили село Сфънту Георге, окръг Тулча, съобщава Румънската служба за корабоплаване. Според цитирания източник на борда на плавателния съд е имало 11 души.



Сигналът за потъването на кораба Mohammad Z е получен около 04:00 часа сутринта. Била е поискана подкрепа от Гранична полиция, която е изпратила на мястото на инцидента два кораба на Министерството на вътрешните работи. Сигнал е подаден и до два търговски плавателни съда, намиращи се наблизо, за да се включат в операцията по издирване и спасяване на човешки живот.
 

Екипажът се е състоял от 9 сирийски граждани и двама египетски. Осем са били спасени. Продължава издирването на тримата членове на екипажа, които са обявени за изчезнали - всички те са сирийски граждани.

 

„Причината за потъването на кораба не е известна до момента и ще бъде извършено разследване, за да се установят причините и обстоятелствата, при които е станало корабокрушението“, посочва още Румънската служба за корабоплаване.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама