НОВИНИ


Асен Василев за катастрофата с кола на НСО и Кирил Петков: Това не е първият, надали ще е и последният подобен инцидент

8 49087 19.05.2024
Асен Василев за катастрофата с кола на НСО и Кирил Петков: Това не е първият, надали ще е и последният подобен инцидент
Асен Василев Нова ТВ


Хората ги интересуват доходите им, кога ще си оправим здравеопазването, образованието, да станем пълноправен член на Европа – и с влизането в еврозоната, и с влизането в Шенген. Виждаме, че много бързо започнаха да ни връщат модела на постната пица. Първо започнаха да прекарват проект за частна детска болница. След това пробваха с пенсиите, притесняваме се, че наистина увеличението ще е с 10%, а не с 11%. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев в ефира на Нова телевизия.


За катастрофата с кола на НСО и Кирил Петков той подчерта: „Кирил ползва охрана от миналата година, както и няколко депутати, защото имат заплахи за живота си. Аз нямам НСО, защото нямам заплаха за живота си. НСО навърта по няколко милиона километра на година. Това не е първият, надали ще е и последният подобен инцидент.” 

 

Според него няма морален проблем в катастрофата.

 

За сглобката Василев заяви: „Колата я карахме ние. Може да се е движела криво, но се движеше към Европа. Политиката на постната пица я сменихме и накарахме ГЕРБ последните девет месеца да гласуват два бюджета с европейска политика. Хората усетиха, че България дръпна напред през последните години. Всеки божи ден това беше една битка. Никой не е изпран, за съжаление, ние се изцапахме.”

 

Той уточни, че проблемът със строежа на „Хемус” не е липса на пари. Няма проект, няма гаранция за пътя. 1,3 млрд. лв. не липсват, те се използват в момента за строежа на магистралата.

Той е категоричен, че ако нямаше смисъл да се гласува, нямаше някои партии да купуват гласове.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама