НОВИНИ


Арабистът Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са "на масата"

5 2895 20.05.2024
Арабистът Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са
скрийншот

"Най-изчерпателната информация, която до този момент пристига е от турския дрон, който буквално директно е предавал начина на търсене на хеликоптера и всъщност той го е намерил. И се оказа, че може би турските зрители са били много по-добре информирани от иранските", заяви в "Денят започва" арабистът проф. Владимир Чуков


Именно той е установил двата източника на топлина, които са генерирани от инцидента. Арабистът добави, че и европейските страни много са помогнали за намирането на мястото, на което се е случил инцидентът с иранския президент.

 

"Били са колективни усилията за намиране на нещо, което се оказа нещо много трудно по силите на иранската държава", каза Чуков.


Той акцентира върху това, че помощта на турския дрон е от изключителна важност и без нея едва ли толкова бързо е щяло да се стигне до мястото на падналия хеликоптер.

 

"Появиха се противоречиви информации, че двама са се свързвали по телефона. Също един от екипажа. Нещо, което някак си не се връзва с това, което виждаме в момента. Ще се изчакат още няколко часа, докато се установи наистина дали има оцелели".

 

"Всякакви теории се появиха. Наистина се постави възможността да бъде някаква конспиративна версия. Поне на този етап всички са много внимателни по отношение на такъв тип действия. Като се отдава предпочитания на лошото време. Дали някаква техническа повреда или пилотът не е бил толкоз внимателен. Все още е рано да се каже, но всякакви опции са на масата и вероятно ще има, то вече е открито държавно разследване да се види къде всъщност е причината за този инцидент".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама