НОВИНИ


Мълния рани десет души в Дрезден, четирима от тях получиха тежки наранявания

0 2514 21.05.2024
Мълния рани десет души в Дрезден, четирима от тях получиха тежки наранявания
БГНЕС

В понеделник вечерта в източния германски град Дрезден мълния рани десет души, четирима от които получиха тежки наранявания, съобщи Ройтерс.


Говорител на противопожарната служба информира, че двама мъже, на 27 и 30 години, са били успешно реанимирани след сърдечен арест. На фона на тежки метеорологични условия и преминаваща гръмотевична буря в Дрезден, мълния удари групата на брега на река Елба малко след 17:00 ч.

 

Пострадали са три жени и седем мъже на възраст между 26 и 41 години. Четирима от тях са с опасност за живота.

 

Според съобщенията всички пациенти са получили първоначална спешна медицинска помощ и са били преместени в съседни лечебни заведения.



Полицията е отцепила района и е изпратила хеликоптер, за да намери други ранени. Спешните служби отправиха апел към хората, които са били в района, да потърсят незабавна медицинска помощ, ако покажат симптоми.

 

В понеделник вечерта пожарната отправи молба към всеки друг, който може да е бил ранен, тъй като не може да изключи, че други хора може да са засегнати и впоследствие да са избягали. "Ако изпитвате симптоми като ускорен пулс, неправилен сърдечен ритъм или изтръпване на крайниците, моля, незабавно посетете лекар!“


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама