ГЛАСЪТ


Говорит Москва: Кои партии водят предизборна кампания от името на Путин? Телевизионни водопади от руска пропаганда

44 12868 21.05.2024
Говорит Москва: Кои партии водят предизборна кампания от името на Путин? Телевизионни водопади от руска пропаганда
Познахте ли българските им "като две капки"?

Водят се дебати по някои телевизии. Дебати? Не, водопад от руска пропаганда ни залива. Надвикване – с него сме свикнали. Но моля ви, представителите на „Възраждане“, БСП и „Солидарна България „ ни заливат с руска/съветска пропаганда от най-уродлив тип. Лъжи и манипулации, произволно хвърлени данни и „факти“ и преминаване в кресчендо всеки път, когато стане дума за европейския път на България.


Псевдопатриотични крясъци и жестоки хули срещу Украйна, която е „нападнала Русия“ и е „създадена изкуствено държава, за да произвежда русофобия още в началото на ХХ век“. Да, чуха се и такива простотии. Препоръчват на избирателите да гласуват за БСП, което означавало България да стане, каквато е Словакия на Фицо.

 

Ваня Григорова, Петър Волгин, Румен Гечев, Костадин Костадинов, Цончо Ганев и други не жалят сили и енергия да натрапят мисълта, че пътят на страната  ни е грешен и трябва да бъде коригиран.      Джамбазки от ВМРО воюва със зъби и нокти, за да се окаже отново в комфортната позиция на евродепутат. Оръжието му е антимакедонството.

 

Да вземем професионалният политик и икономист Гечев: За войната в Украйна ние плащаме сметката. За политиките на ЕС – ние плащаме сметката. Също за случващото се в Северна Африка, в Близкия Изток – все ние плащаме сметката. Плащаме сметките на големите батковци.




Волгин допълва, кършейки ръце като човек, нуждаещ се от помощ, че България няма никакви ползи от членството си в ЕС.

 

Сметката обаче е следната: От 2007 г., откакто България е член на ЕС тя е внесла 9 милиарда евро в организацията, а е получила 21 милиарда евро. Това е реалността.

 

От момента на влизането ни в ЕС България е имала доходи на около една трета от средните в съюза, а днес те са две трети от средните в ЕС. Това означава, че сме наваксали доста за тези 17 години. Разбира се, продължаваме да сме в на опашката и трябва да наваксаме още по-упорито. Това трябва да е темата – как да стане животът на всички български граждани по-добър. Предишни добри периоди на България са били през 30-е години на м.в. и 70-е години на м.в. Днес сме два  и половина пъти по-добре от времето на „щастливия социализъм“, за който тръбят по медиите представителите на Москва в българската предизборна кампания.

 

Световните български рекорди по добиви на домати и ябълки на глава от населението за неприятна изненада на путинистите в кампанията не са от времето на бай Тошо, а през 1937 и 1939 година. Четете документите и фактите, събрани в томовете „История на България“, издание на БАН.

 

Спрете да промивате мозъците на хората с откровени лъжи за големите успехи на руската икономика въпреки санкциите. Няма такива успехи! Има срив на печалбите на най-голямата руска компания Газпром със 7 милиарда през последните 9 месеца. Най-голяма загуба от 25 години насам!

 

Държавната статистическа агенция на Русия публикува данни, които сочат, че покупателната способност на руснаците спада драстично, въпреки гръмкото повишаване на заплатите, с което се хвали Кремъл. Причините: инфлацията е много по-висока от увеличението на заплатите, цените летят нагоре, дефицит на стоки от първа необходимост, курсът на рублата премина критичната граница от над 100 рубли за 1 долар, безработицата расте.


.

Все повече руснаци вече описват живота си с три думи: Родих се, търпях, умрях („Родился, потерпел, умер“)...

 

Путин непрекъснато повтаря, че Русия е велика сила. Велика сила обаче може да е само страна с водеща икономика и жизнен стандарт. Русия е далече от това. Фактите: Русия е на 90-о място в света по стандарт на живот. Брутният вътрешен продукт на страната я поставя извън Топ 10 в света - 1,4 трилиона долара. На САЩ БВП е 23,1 трилиона долара, а на Китай 19,4 трилиона. Разликата е драстична и кошмарна. На глава от населението БВП на Русия е още по-трагичен, дори сравнен с много по-малки държави, някои от които нямат почти никакви природни ресурси.




Стандартът на живот включва фактори като заплати, качество на медицинското обслужване и образованието, свобода на бизнеса, ниво на сигурност, околна среда, нивото на корупция, личната свобода, продължителност на живот и редица други.

 

По стандарт на живот Русия се нарежда до Гватемала и Лаос. По икономически показатели Русия е дори по-назад - на 95 място. По свобода на предприемачеството - на 88 място, по корупция и ефективност на управлението на страната - на 103 място, по сигурност на 98 място, по отношение на качество на образованието е на 35-о място, а по ниво на свобода на гражданите - на 99-о място в света.

 

Всички тези данни правят руската пропаганда преди изборите в България смешна и нелепа. Клинично положение. Затова я прегръщат единствено хора с проблеми. Те мислят, че са здрави и разумни, но просто не желаят да се променят, да променят мисленето си или пък са зависими от пари, лични слабости и тайни, компромати или по друг начин.

 

Нещо важно: всички споменати и неспоменати пропутински формации ръмжат, че са миролюбци и се борят за мир. Най-вече по повод Украйна, напоследък и спрямо Израел. Умишлено обаче всеки път пропускат да кажат, че и Украйна, и Израел реагират с оръжие след като бяха нападнати най-брутално. Специално Русия за последните две години водене на кървава война среку украинците, е увеличила военния си бюджет  почти до 8% от БВП. Световен рекорд.

 

Тази сутрин, 20 май, радио „Говорит Москва“ започна сутрешното си предаване със съвети как да си миете правилно зъбите и да бъдете с трезви мисли през деня. „Трезви мисли“… Подходящо.

 

Хора, мислете.

 

Емил Азар


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама