ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ


Внучката на Елвис се опитва да спаси Грейсленд

0 5346 21.05.2024
Внучката на Елвис се опитва да спаси Грейсленд

Внучката на Елвис Пресли, актрисата Райли Киу, се опитва да спре предложената продажба на Грейсленд, дома на покойния певец в Мемфис, Тенеси. Киоу наследява имението и голяма част от имуществото на Пресли след смъртта на майка си Лиза Мари Пресли миналата година.


Сега обаче Грейсленд е в центъра на спор с компания, която твърди, че комплексът е бил използван като обезпечение на заем в размер на 3,8 млн. долара, взет от Лиза Мари, но така и не изплатен.

Кий твърди, че документите по заема са измамни и че подписът на майка ѝ е фалшифициран, пише Би Би Си.

 

34-годишната актриса, която е най-известна с участието си в сериала на Amazon "Дейзи Джоунс и шестимата", е подала съдебен иск, за да спре провеждането на планирания за четвъртък търг.

Naussany Investments, компанията, която твърди, че е предоставила заема, все още не е направила публичен коментар.

 

Компанията Elvis Presley Enterprises, която управлява Грейсленд и активите на Elvis Presley Trust, твърди, че заемът никога не е бил отпускан и че Лиза Мари никога не е давала подписа си.

В изявлението на групата се казва: "Elvis Presley Enterprises може да потвърди, че тези твърдения са измамни. Не е имало никаква продажба на имоти, върху които е наложен запор. Казано по-просто, подаденият насрещен иск е с цел да се спре измамата".

 

В иска на Кеоф се казва, че предложената продажба ще бъде "извънсъдебна" и ще се основава на документи, които нарушават законите на Тенеси.

Според съдебните документи изслушването е насрочено за сряда.

 

Елвис купува имението "Грейсленд" през 1957 г. и живее там до смъртта си две десетилетия по-късно. В началото на 80-те години на миналия век 14-акровият комплекс е отворен за обществеността като тематичен парк, посветен на историята на музиката. Днес той привлича около 600 000 посетители годишно, според информация от мястото на събитието.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама