НОВИНИ


Диана Русинова: Смяната на асфалта ще попречи на разследването на катастрофата с кола на НСО

9 2927 21.05.2024
Диана Русинова: Смяната на асфалта ще попречи на разследването на катастрофата с кола на НСО
Диана Русинова БГНЕС

Заплита се скандалът след катастрофата с кола на Националната служба за охрана край Аксаково, в която загина мъж, а жена беше тежко ранена. Очевидци съобщиха, че участъкът е бил преасфалтиран, почти веднага след тежкия инцидент, без да има необходимост от ремонт. Последва бърза реакция на държавата.


"Това е умишлено решение, което е взето на местно ниво. Това представлява голям проблем за разследването. Много неща могат да бъдат прикрити", заяви Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

 

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова е наредила дисциплинарно производство срещу директора на Областното пътно управление - Варна, както и срещу началника на Отдел "Ремонтни дейности и инвестиции". И двамата са отстранени от длъжност - обвинени са, че са допуснали преасфалтиране на част от пътя на изхода на Аксаково, където се случи тежката катастрофа. Коритарова е подала и сигнал към прокуратурата срещу фирмите, които са извършили преасфалтирането. Служебният премиер Димитър Главчев също е разпоредил проверка.

 

Шофьорът Кирил Илиев минава по този път вчера, когато машините работят.

 

"Вчера, като пътувах нагоре, видях тук паркирани машини за асфалтиране. Виждам, че и надолу има асфалтирани петна, и тук, където нямаше компрометирани участъци, просто нямаше дупки, не се е налагало асфалтиране. Съмнява ме, че се прави нарочно, за да се замаже положението, понеже няма следи от спирачен път", заяви Илиев.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама