НОВИНИ


Доц. Даниел Бенатов: Руснаците вече не ползват Кримския мост като път за военни стоки и товари

2 2934 22.05.2024
Доц. Даниел Бенатов: Руснаците вече не ползват Кримския мост като път за военни стоки и товари
Даниел Бенатов

"Руснаците вече не ползват Кримския мост като път за военни стоки и товари. Разрушаваме и руския черноморски флот". Това съобщи от Киев доц. Даниел Бенатов.


Украинският президент Володимир Зеленски поиска по-силно ангажиране на Запада с войната. Според него помощта за Украйна се бави твърде много. Президентът заяви още, че ситуацията на бойното поле е "една от най-трудните".


"Ситуацията е тежка и напрегната. Когато САЩ дават подкрепа, тя не се случва толкова бързо. Чакаме в средата на лятото въоръжението да дойде", посочи Бенатов.


"Предполагаме, че главното, което искат да направят, е разрушение на ЕС като общност. Ние се намираме на предна линия. Когато САЩ забраняват да използваме американското оръжие на територията на Руската федерация, няма логика. Никой не говори, че с американските ракети Украйна ще разруши Ермитаж или Кремъл", обясни доц. Бенатов пред Bulgaria ON AIR.


Мандатът на украинския президент Володимир Зеленски формално приключи на 20 май. Президентски избори трябваше да има през март, но парламентът не ги насрочи, тъй като страната е във военното положение.


"Мандатът му свърши. Скоро ще свърши и мандатът на парламента. Украинската Конституция казва, че избори не са възможни във време на военно положение. Украйна не може да осигури избори на своята територия", стана ясно от думите му.


Доц. Бенатов подчерта, че Руската федерация е направила избори на окупирани територии, което е нарушение на Женевските конвенции.


"Тези избори не са легитимни. Руснаците дълго време търсиха нова кандидатура на мястото на г-н Жириновски, който почина преди две години. Накрая установиха, че г-н Медведев може да бъде официален клоун на Руската федерация", коментира кореспондентът ни в Киев.


"Руснаците вече не ползват Кримския мост като път за военни стоки и товари. Разрушаваме и руския черноморски флот", обобщи доц. Бенатов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама