НОВИНИ


Апелативният прокурор на София е освободен от длъжност

1 2473 22.05.2024
Апелативният прокурор на София е освободен от длъжност
Радослав Димов БГНЕС

Прокурорската колегия на ВСС гласува оставката на апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди с "личен почетен знак - златен" и 1500 лева за "проявен висок професионализъм, безупречно изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества".


По свое собствено искане, Димов се оттегля и от съдебната система. 

 

Преди гласуването членът на Прокурорската колегия Огнян Дамянов прочете обръщение на Димов прокурорите, в което той обяснява причината за оставката си. "Причината е, че здравословното ми състояние се влоши много през последните месеци, главно заради несъстоятелните нападки към мен и моите близки. Беше гордост и удоволствие бъда ваш колега и част от съдебната система. Желая ви здраве, сила и да продължите да се борите с несправедливостта", се посочва в обръщението.

 

Кадровиците отложиха решението си дали да възстановят като следовател бившия член на Съдебния инспекторат Александър Мумджиев. Той е обект на разследване за непристойни действия във Враца, а според районния прокурор на града поведението му от преди седмица в местен хотел е в противоречие с Етичния кодекс на магистрата и затова той не притежава качествата да изпълнява длъжността "следовател".Преди да вземат окончателното си решение, членовете на Прокурорската колегия ще изслушат Мумджиев, предаде БНР.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама