НОВИНИ


АПИ с важна информация за 24 май

0 3737 22.05.2024
АПИ с важна информация за 24 май
АМ "Хемус"

Промяна в организацията на движение през тунелите "Топли дол“ и "Правешки ханове“ на АМ "Хемус“ ще улесни пътуването в почивните дни за 24 май - Деня на славянската писменост, съобщават от АПИ.


За леките автомобили в тунелите ще има по две ленти за движение в посока в дните с интензивен трафик. В пиковите часове ще се ограничи движението на камиони над 12 т по участъка от АМ "Хемус“ в посока Варна


Промяна в организацията на движение през тунелите "Топли дол“ и "Правешки ханове“ на АМ "Хемус“ ще улесни пътуването при очаквания интензивен трафик в почивните и празничните дни за 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В момента през тръбите за София на двата тунела преминава двупосочно целият трафик, поради започналия през ноември миналата година основен ремонт на тръбите за Варна.


За осигуряване на нормална проходимост, ограничаване на предпоставките за затруднения в пътуването и задръствания в пиковите часове, когато много хора тръгват на път, ще бъде спряно движението на моторните превозни средства над 12 тона по участъка от АМ "Хемус“ в посока Варна на територията на област София.


За пътуващите тежкотоварни автомобили към Варна ограничението ще е на 23 май (четвъртък) и на 26 май (неделя) от 16 до 21 часа, както и на 24 май (петък), от 10 до 15 часа. Тежкотоварното движение от АМ "Хемус“ ще се отклонява по път I-1 София - Ботевград при магазин "Джъмбо“ до п. в. "Яна“ и ще изчаква на място.


За пътуващите тежкотоварни автомобили към София ограничението ще е на 23 май (четвъртък) и 26 май (неделя) от 16 до 21 часа, както и на 24 май (петък) от 10 до 15 часа. Тежкотоварното движение ще се пренасочва по обходен маршрут - от 47-ми км на АМ "Хемус“, при пътен възел "Ботевград“, шофьорите ще се насочват по път II-17, по път I-1 София – Ботевград и при 30-ти км на автомагистралата при п. в. "Витинска река“ ще продължават пътуването си по АМ "Хемус“


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама