НОВИНИ


Официално: Георги Иванов е вписан в Търговския регистър като президент на БФС

2 2409 22.05.2024
Официално: Георги Иванов е вписан в Търговския регистър като президент на БФС
Георги Иванов БГНЕС

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов вече официално е вписан в Търговския регистър като президент. Това се вижда от решение на Агенцията по вписвания от днес, в която е отразена промяната.


Той беше избран на последния Конгрес на централата на 15-и март 2024 г. Предишният президент Борислав Михайлов подаде оставка през декември 2023-а година. От този момент до Конгреса изпълняващ функциите беше Михаил Касабов. След победата си над Димитър Бербатов на Общото събрание на клубовете, Гонзо управляваше централата вътре в самата система, но за контакти с външни институции официално се подписваше Михаил Касабов.Причина за това бяха две жалби от аматьорски клубове, които оспорваха избора на Иванов. Това бяха пазарджишкия "Балкан" (Варвара) и ФК "Скравена" от Софийска област. Впоследствие и двата клуба взеха решение да оттеглят жалбите си, но за да се случи това реално, те трябваше да внесат още една такса, която да прекрати процедурата в съда.

 

Най-после това се е случило и от днес Георги Иванов е пълноправен представляващ българския футбол и пред външни институции, и пред международните централи.Заедно с утвърждаването на президента на БФС в Търговския регистър, беше потвърден изборът и на новия изпълнителен комитет, който е в състав 14 души плюс президент.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама