НОВИНИ


Ермак и Съливан обсъдиха укрепването на противовъздушната отбрана на Украйна с модерни западни системи

2 2542 22.05.2024
Ермак и Съливан обсъдиха укрепването на противовъздушната отбрана на Украйна с модерни западни системи
Началникът на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак БГНЕС

Началникът на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак и съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан обсъдиха укрепването на противовъздушната отбрана на Украйна с модерни западни системи и подготовката за Световната мирна среща на върха.


Това съобщи Укринформ, като цитира пресслужбата на президентството.

 

"Андрий Ермак информира събеседника си подробно за обстановката на фронта и подчерта важността на заздравяването на нашата противовъздушна отбрана с модерни западни системи. По време на разговора началникът на канцеларията на президента спомена и подготовката на Украйна за първата Световна среща на върха за мир и колко важно е на нея да присъстват държави от всички континенти", се посочва в изявление на пресслужбата.

 


Двамата освен това са обсъдили срещата на върха на НАТО във Вашингтон и са обърнали специално внимание на процеса по договарянето на споразумение за сигурност между Украйна и САЩ, който наближава своя край.

 

Ермак също така благодарил на Съливан, на американския държавен глава Джо Байдън, на двете камари и партии в Конгреса и на целия американски народ за тяхната подкрепа за Украйна в борбата ѝ срещу пълномащабната руска агресия и за пакета с помощи, който вече ефективно се използва на бойното поле.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама