НОВИНИ


Военният експерт Ю. Абдула: Украйна се нуждае от ударни дронове, а залага на тактиката "камикадзе"

3 5463 23.05.2024
Военният експерт Ю. Абдула: Украйна се нуждае от ударни дронове, а залага на тактиката
Дронове

Според венния експерт Юрий Абдула хвърлянето на боеприпаси от безпилотни самолети е доста ефективна тактика, много по-добра от простото обстрелване на вражески позиции на сляпо.


В началото на пълномащабната война в Украйна имаше много работилници, които изработваха системи за хвърляне на боеприпаси от дронове, но сега повечето от тях са преминали към изработването на FPV дронове от типа "камикадзе".

 

Както казва Абдула пред "Фокус", тъй като в района на Харков дълго време е било сравнително спокойно, не е имало голяма нужда от дронове и системи за тях за бомбардиране. Въпреки това, след нахлуването на руснаците в Харковска област през май, е имало голяма нужда от такива оръжия.

 

"В Харковска област има само една работилница, която може да осигури това направление. По-рано осигурявахме нуждите на целия фронт с тези системи с около 10 процента, а сега трябва да снабдяваме цялата Харковска област.

 

Това са Суми, Ахтар, Белгородското направление и много други. Трябва да ги снабдяваме, като същевременно не спираме да снабдяваме източните направления. За един цех това е като цунами", - обясни Юрий Абдула.

 

Цехът на Юрий за производство на такива устройства предоставя на военните около 300 системи за бомбардиране на ден, въпреки че нуждите на фронта като цяло са около 1000 единици на ден.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама