НОВИНИ


Кметът Терзиев: Наш дълг е да помним корените си и да запазим културната и образователна традиция

1 2566 24.05.2024
Кметът Терзиев: Наш дълг е да помним корените си и да запазим културната и образователна традиция
Столичният кмет Васил Терзиев Facebook

По случай 24 май столичният градоначалник Васил Терзиев поздрави софиянци пред паметника на Кирил и Методий и Народната библиотека с думите:


"Празнуваме един от най-светлите и вдъхновяващи български празници. Ден, посветен на великото дело на светите братя Кирил и Методий, които ни дариха с азбука и писменост, поставяйки основите на нашата идентичност, култура и хоризонт за развитие.Днес е денят, в който отдаваме почит на нашите учители, пазители на знанието и просветата. Те са тези, които с труд и всеотдайност ни водят по пътя на знанието, отваряйки ни вратите към светове на неограничени възможности. Благодарение на тях, нашите деца растат не само като образовани личности, но и като отговорни и мислещи граждани.

 

Когато светът се променя толкова бързо, наш дълг е да помним корените си и наша отговорност да запазим нашата културна и образователна традиция. Нека продължаваме да се учим и да се развиваме, да бъдем отворени към новите знания и технологии, но и да уважаваме, пазим и пренасяме нашето наследство в бъдещето.Нека този ден бъде изпълнен с радост, гордост и вдъхновение. Нека продължаваме да работим заедно за бъдещето, като се учим и се развиваме с любов и уважение към нашата култура и просвета.

 

Деца, обичайте книгите, четете и никога не спирайте да търсите знанието!"


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама