НОВИНИ


Деканът на Стопанския факултет на СУ: Финансовата грамотност трябва да се възпитава от възможно по-рано

0 3917 24.05.2024
Деканът на Стопанския факултет на СУ: Финансовата грамотност трябва да се възпитава от възможно по-рано
Деканът на Стопанския факултет на СУ доц. Атанас Георгиев Стопкадър: NOVA NEWS

"Свободната обмяна на мнения и критиките са в основата на модерните общества. Трябва да развиваме образованието и науката, за да запазим свободата на мислите си."


Това мнение изрази в ефира на NOVA NEWS доц. Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ.

 

Според него най-положителното в образованието е свободния достъп до глобалната наука и изследователските центрове."Възможностите за мобилност по света също бележи голямо развитие. Чуждестранните студенти вече не идват у нас както преди. Ние искаме да подобрим достъпа им до нашето образование - това би развило връзките, които съществуваха. При намаляващия брой завършили средно образование, може да се отвори достъпа за чуждестранни студенти, които са едва 7% към момента. При нас в Стопанския факултет са 11-12%, защото имаме осем магистърски програми на английски, както и една бакалавърска. Би трябвало делът да е 30%", отбеляза специалистът.

 

Доц. Георгиев смята, че финансовата грамотност трябва да се възпитава от възможно по-рано."Българската Fintech асоциация има редици инициативи в тази насока. Икономическият начин на мислене е ключов за успеха на всеки човек. Микроикономиката дава подход как да разглеждаме света и изборите си, когато вземаме решение. Дори как управляваме времето си", обясни експертът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама