НОВИНИ


Виолета Коритарова: Планираме основен ремонт на Дунав мост. Той ще бъде тежък, труден

1 2417 26.05.2024
Виолета Коритарова: Планираме основен ремонт на Дунав мост. Той ще бъде тежък, труден
Министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова Стопкадър: БНТ

"Планираме основен ремонт на Дунав мост. Той ще бъде тежък, труден. Движението ще бъде само в едната лента. Но този ремонт е належащ."


Това заяви министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова в ефира на БНТ. 

 

По думите й ремонтът ще започне в края на месец юни и ще продължи две години. Стойността на ремонта е 45 млн лв., осигурени от държавния бюджет. Ще ремонтираме целия участък от 1100 метра, отбеляза Коритарова. 

 

Според нея в края на юни се очаква да бъде пусната фериботна връзка, която ще облекчи трафика.Министърът изрази мнение и относно катастрофата с кола на НСО и последвалото преасфалтиране на участъка. "Има пропуски в работата на служителите на пътно управление Варна. Няма координация в действията на институциите. Ние образувахме дисциплинарно производство на пътната инфраструктура във Варна. Той е отстранен от работа. След проверка ще предприемем съответните действия", уточни експертът.

 

Регионалният министър каза още, че са предвидени ремонтни дейности в участъка Варна - Добрич.

 

"Възлагането е било на 13 май. След катастрофата е трябвало да има добра координация, за да се предотврати асфалтирането. Никой не би укрил нищо по този случай. Важно е да създадем условия, за да се изяснят причините. Този участък е посечен като необходим за ремонт, но е трябвало да се изчака, за да няма съмнение в нашата работа", допълни тя.Министър Коритарова бе категорична, че състоянието на пътищата у нас като незадоволително. "Едни от основните действия, които ще бъдат предприети е осигуряване на безопасност на критичните точки на пътната инфраструктура, почистването на треви и храсти, възстановяване на пътната маркировка и липсващите пътни знаци, премахване на елементите, които пречат на видимостта на кръстовищата", поясни специалистът.

 

Тя алармира, че пътищата у нас не са ремонтирани през последните 3 години. В този период няма действащи договори за текущо поддържане на пътищата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама