НОВИНИ


НС отхвърли още едно президентско вето

4 5619 08.12.2010
НС отхвърли още едно президентско вето

Със 134 гласа "за" и 39 "против" народните представители отхвърлиха ветото на президента Георги Първанов върху Закона за Сметната палата.



Синята коалиция и „Атака” подкрепиха законопроекта на ГЕРБ. А депутатите от ДПС и БСП не подкрепиха предложението за промени.

Ще бъде направена подписка сред всички депутати за внасянето на законопроекта в Конституционния съд, обяви Ремзи Осман.

По думите на Мая Манолова от ПГ на Коалиция за България този Закон за Сметната палата  се окалинчва цяла една институция, визирайки липсата на изисквания за професионалната квалификация на председателя на Сметната палата.
Според нея Сметната палата ще играе ролята на „политическа цедка” и ще е органът, който ще преценява кои политически партии ще участват в изборния процес, защото Сметната палата ще издава удостоверенията за участие в изборния процес, което на практика ще е превърне в политическо оръдие за разправа с политическите опоненти, смята още Манолова.

Червената депутатка е категорична , че идеята Сметната палата да отстранява от длъжност действащи кметове, е абсурдна.
„Така или иначе сте тръгнали да закривате университети, може да закриете всички и да остане само школата в Симеоново, защото така ще се спестят средства за СРС-та”, каза още Манолова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама