НОВИНИ


Отново хаос с марка "БДЖ", влакове закъсняват, пътници остават блокирани на Централна гара

8 6692 28.05.2024
Отново хаос с марка

Хаос в железопътния ни транспорт. Снощи влакове закъсняваха с повече от час и половина. Пътници са били блокирани на междинни гари повече от 3 часа. Причината за забавянето според БДЖ е, че токът е спрял.


Закъсненията стигат 90 минути, разказва бТВ. Сред разочарованите пътници е и Християн. Влакът, който чака от Бургас отново се бави, а той отново не е изненадан.

 

„С половин час – редовна практика. Това просто е невъзможно. Ами не е нормално, понеже много хора пътуват с влак. Наложи ми се наскоро и на мен, имаше също толкова голямо закъснение. Просто не е нормално в XXI век да е толкова неразвит ЖП транспорта“, добави той.

 

Информация от ръководителя на смяната защо влаковете закъсняват не се получава, защото него самият го няма. 

 
„Два часа ги чакам. Принципно трябваше да са пристигнали тук 21:00 часа, а сега колко е часът - сега е 23:40 ч. Това не е нормално в страната на ЖП-то. Блокирани са, да, и никой не ти дава обяснение. От влак на влак се преместват, това нормално ли е, това ще го намерите само в България“, категоричен е Митко Стефанов, един от чакащите.

 


.
Снимка: бТВ

 

След полови час ръководителят на смяна все пак се появи.

 

„Инсталацията нямаше ток от 19:10 часа до 21:50 часа. Нямаше ток в инсталацията. Като няма ток у вас какво правите? Влаковете сме ги изкарали – да се качват. Повреда в инсталацията – нищо не мога да направя. Има си горе директори, началници“, обясни дежурният ръководител.

В продължение на три часа идващите към София стояха блокирани на различни гари по пътя.

 

„Обясниха, че се правил някакъв ремонт, нещо се било развалило“, каза един от пристигналите пътници след голямото закъснение.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама