НОВИНИ


КЗК погна офисите на търговци на машини и оборудване за строителство

0 3140 28.05.2024
КЗК погна офисите на търговци на машини и оборудване за строителство
личен архив

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) извършва проверка в офисите на търговци на машини и оборудване за строителство, съобщава КЗК на страницата си в интернет.


Проверката е във връзка с образувано производство за установяване на евентуално извършено нарушение от страна на "О-рент" ЕООД и "Земекоп" ЕООД, изразяващо се в забранени споразумения или съгласувани практики при манипулиране на процедури за възлагане на обществени поръчки.

 

С определение на КЗК номер 534 от 23 май 2024 г. като ответна страна в производството е конституирано дружество "Инжконсулт" ЕООД. КЗК заключи, че са налице основателни съмнения за наличие на картел между дружествата като участници в процедури за възлагане на обществени поръчки за доставка или други дейности свързани със специализирана техника.

Действията по проверката на място се извършват от служители на КЗК, със съдействието на служители на МВР, след получено съдебно разрешение от Административен съд - София област. При проверката ще бъдат иззети копия от документи, съхранявани на хартиен носител, а чрез използване на специализиран софтуер - дигитални копия от документи и кореспонденция. След приключването на процесуалните действия по преписката, КЗК ще се произнесе с окончателно решение по производството.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама