НОВИНИ


Бутнаха незаконни постройки на един от най-посещаваните къмпинги на Юг

1 2403 28.05.2024
Бутнаха незаконни постройки на един от най-посещаваните къмпинги на Юг
Бунгала и каравани "Якото Място"

Бунгала и постройки в къмпинг "Якото място" в община Царево ще бъдат премахнати принудително, тежка техника влиза в района, съобщи Нова тв.  Според ръководството на общината бунгалата са поставени върху терени, които не са собственост на стопаните на къмпинга. За много от тях са водени съдебни дела.


„През последните 2 години общината има дейности по установяване на законността на множество постройки, които се намират в местността. Имаме процедури в рамките на 11 имота. За част от тях имаме влезли в сила решения на съда. По желание на собственика беше стартирано доброволно премахване на част от постройките”, коментира зам.-кметът по строителство в Община Царево Георги Стоянов. 

 

"Констатираните незаконни обекти са 154. В това число търговски площи, магазин и ресторант. Днес ще се пристъпи към заповедта за премахване на 14 обекта. Това са каравани, в които има изградени дървени конструкции. Проверката е започнала през 2022 г., многократно е имало срок за доброволно премахване. Последното съдебно решение е от 15 май за 44 обекта", каза пред БНТ днес Марин Киров, кмет на Община Царево.

 

„Чудя се защо трябва да се събаря нещо хубаво. Защо държавата не отдаде парцелите под наем и да влизат едни средства в бюджета", коментира гост на къмпинга.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама