НОВИНИ


Руснаци, които живеят в България, изпратиха военна помощ на Украйна

11 2642 28.05.2024
Руснаци, които живеят в България, изпратиха военна помощ на Украйна

Руснаци, които живеят в България, предоставят военна техника в помощ на Киев. Помощта включва шест автомобила, които са модифицирани и оборудвани за нуждите на фронтовата линия в Украйна.


Ще се използват от военното формирование Легион "Свобода на Русия" в рамките на украинската армия, като ще се използват основно за превоз на офицери.



На площада пред Храм-паметник „Александър Невски“ в София бяха показани шестте автомобила, които ще бъдат изпратени.

 

Споменавайки Невски, важно е да се отбележи още нещо - че е време да върнем името на храма „Св. Св. Кирил и Методий“, за да спре да носи името на руски княз, приел исляма и митологизиран от Сталин. Повече по темата - четете тук.


Организаторите обясниха, че това е третата партида автомобили, които се закупуват от България и ги изпращат на фронта към руския легион – това са руснаци, които воюват на страната на украинците. 

 
Средствата са събрани от руски граждани и етнически руснаци. Освен техника към фронта в Украйна те изпращат още дронове и термобельо, но не и оръжия, обясни единият от мъжете. Той добави, че закупените автомобили се използват на фронта от офицерския състав и за придвижване, предаде bTV.

 

Във връзка с действията на "Легион Свобода на Русия" на фронта мъжът обясни, че "те защитават Украйна, не нападат" и добави, че украинците не са агресор, а искат да освободят териториите си. 





"Като гражданин на Русия считам за неприемливи действията ѝ и правя всичко, за да помогна на Украйна да победи режима на Путин", маскиран мъж, цитиран от БТА.

 

"Да бездействам, не е вариант, ако не направим нещо, ситуацията няма да се подобри и ще продължат да загиват хора", посочи още той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама