НОВИНИ


Министър Милошев: Ще внасяме и работници, и полицаи за Черноморието

4 2430 30.05.2024
Министър Милошев: Ще внасяме и работници, и полицаи за Черноморието
Евтим Милошев

„Липсата на работна ръка в сектора е най-големият проблем, който заварих на поста си. Основно решението се търси в работници от трети страни, но проблемите с визите седи с огромна сила. Ние можем само да упражняваме влияние. Нещата се подобряват, но се иска време. Разчитаме на бизнеса да реши този въпрос. За съжаление, вече не сме атрактивна страна за работници от някои държави като Турция, Молдова”, Това заяви министърът на туризма Евтим Милошев в ефира на бТВ.


Ще внасяме и полицаи: „Ще дойдат полицаи от Чехия, Полша, Румъния и Германия. Това е хубав знак. Сигурността е ключов въпрос за туризма, особено през лятото. Понякога туристите са екстравагантни, но ние сме домакини и трябва да ги пазим.”, допълни министърът.

 

Концесионерите и наемателите на плажовете трябва да са щастливи, защото МС прие решение, с което регулирането на водоспасителната дейност на Черноморието ще се изпълнява по старата наредба този сезон, подчерта той.

 

„Като министър на туризма казвам: „Българското Черноморие е едно райско място, заповядайте.” Поканих министрите Галя Кондева и Петър Димитров да направим необходимите проби, за да покажем, че нашето море е чисто”, увери той.


Той подчерта, че цените на чадърите и шезлонгите са регулирани.


За украинските бежанци, настанени по хотели в страната, Милошев коментира: „Украинската програма е казус, който се случи заради агресията на Русия в Украйна. Има проблеми в тази програма, има забавени плащания. Тази мярка казва работодателите кредитират този процес, защото поемат гражданите на Украйна, плащат за услугите им и чакат средства от държавата. Има плащания още от 2022 г., които в момента се дискутират.”


Той е категоричен, че липсата на регулация при екскурзоводната дейност е лошо решение и засяга сигурността на страната ни.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама