НОВИНИ


Задържаха за 24 часа възпитателката от скандалния клип от детската градина във Велинград

0 2435 30.05.2024
Задържаха за 24 часа възпитателката от скандалния клип от детската градина във Велинград
личен архив

Възпитателката от скандалния клип с насилие от Иновативна детска градина "Фантазия" във Велинград е арестувана от полицията за срок до 24 часа след разпространените кадри с малтретиране на дете от детското заведение. Към момента няма задържани лица, които да са с повдигнати обвинения, обявиха от прокуратурата в Пазарджик.


Към момента Районната прокуратура в Пазарджик образува досъдебно производство за причинена телесна повреда на малолетно лице от длъжностно лице. Престъплението е по чл. 131, ал 1 т.2 и 4 от НК и предвижда затвор до 3 години.

 

Детето - жертва на насилие в скандалния видеоклип се отглежда от приемно семейство и е под особена закрила. Предстои разследващите да проверят и средата, в която детето живее.

 

Все още се установява кога и при какви обстоятелства са заснети скандалните кадри, тъй като детето, станало жертва на насилие, не е посещавало градината през последните два месеца.

 

Тепърва ще се установява и дали става въпрос за инцидент или за систематично поведение.

 

"На този етап прокуратурата не разполага с други сигнали за насилие към деца за тази детска градина. Това не означава, че няма подобни случки и ако те бъдат установени, не е проблем да бъдат придружени към бъдещо обвинение. Към настоящия момент нямаме подобни данни, но се работи и в тази посока", заяви Радослав Бакърджиев, и.д. районен прокурор на Пазарджик.


Към момента са разпитани 8 свидетели. Предстои извършване на други процесуално-следствени действия, назначаване на съдебно-медицинска експертиза и събиране на веществени доказателства.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама