НОВИНИ


ЦСКА София и ЦСКА 1948 влизат в битка за Европа

2 2509 31.05.2024
ЦСКА София и ЦСКА 1948 влизат в битка за Европа
БГНЕС

Отборите на ЦСКА София и ЦСКА 1948 ще се изправят един срещу друг в баража за участие в Лигата на конференциите тази вечер от 20.00 часа.


Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" ще определи последния български участник в евротурнирите през следващия сезон. Лудогорец вече си осигури участие в квалификациите на Шампионската лига, Ботев (Пд) ще играе в Лига Европа, а Черно море - в квалификациите на Лига на конференциите.

 

ЦСКА София се намира в тежък момент след поредица от неубедителни игри и резултати през пролетта, довели и до смяната на треньора Нестор Ел Маестро със Стамен Белчев. Идването на Белчев не подобри особено представянето на "червените", като под негово ръководство тимът записа две загуби от Ботев Пловдив в полуфиналите на Купата на България, а освен това записа поражения от Лудогорец, Черно море и Локомотив (Пловдив). Последният успех на "'червените" бе във Вечното дерби с Левски в края на април, като след това тимът регистрира четири поражения и едно равенство.





ЦСКА 1948 също започна колебливо пролетния полусезон и изпадна от топ 6 на класирането, но след това вдигна оборотите в плейофите и се пребори за седмото място, даващо право на участие в бараж, след като записа две победи, три равенства и една загуба в шест плейофни двубоя. Така тимът има добър шанс за втора поредна година да участва в евротурнирите.

 

Стамен Белчев няма да може да разчита на вратаря Густаво Бусато, който е с тежко наказание след червения картон срещу Черно море, а извън сметките заради наказание е и централният нападател Фернандо Каранга.

Главен съдия на мача ще бъде Драгомир Драганов с асистенти Иво Колев и Христо Хаджийски. На ВАР ще бъдат Никола Попов и Георги Тодоров. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама