НОВИНИ


Гвоздейков: От МЗ зависи откога с медицинския хеликопер ще започнат да се превозват спешните случаи

4 2686 31.05.2024
Гвоздейков: От МЗ зависи откога с медицинския хеликопер ще започнат да се превозват спешните случаи
Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков БГНЕС

Завършена е техническата подготовка и тази на екипажите на медицинския хеликоптер, заяви министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. По думите му от Министерство на здравеопазването зависи откога с хеликоптера ще започнат да се превозват спешните случаи.


12 летищни площадки в цялата страна са в готовност да приемат полетите на медицински хеликоптер, изтъкна Гвоздейков. От Министерството на здравеопазването обаче зависи кога ще са готови медицинските екипи: "Хеликоптерът вече е въведен в пълна експлоатация. Екипите на "България хелимедсървиз" - летателен и инженерен състав, са в абсолютна готовност да изпълняват вече мисии. От тук нататък въпросът трябва да отправяте към Министерство на здравеопазването, тъй като системата 112 и сигналите, които се получават за евентуални инциденти, се контролират изцяло от там". 

 

Във връзка с инцидента на Централна гара в София, при който се сблъскаха два влака, транспортният министър каза следното:"Доста от информацията беше изкривена. Първо, няма челен удар на влакове. Вие сами вече се уверихте, че влакът е бил в покой, който е трябвало да замине за направление Пловдив. Другият новокомпозиран влак, който е извършвал маневра, на машиниста, според информацията, която имаме до този момент, му е прилошало и не е могъл да спре на разстоянието, което е безопасно от другия влак". 

 

Гвоздейков е участвал във форум за свързаността, организиран от фондация "Конрад Аденауер". В презентацията си той поставя специален акцент върху проектите по Паневропейския транспортен коридор 8 за транспорта. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама