НОВИНИ


Откриха 7-годишното момче с аутизъм, което изчезна в Банкя

0 2572 31.05.2024
Откриха 7-годишното момче с аутизъм, което изчезна в Банкя

Момченцето с аутизъм, което изчезна преди часове в Банкя, е било намерено. Детето е открито от полицаи около 16:30 часа.


Информацията е потвърдена пред bTV от сестрата на момчето. NOVA пък съобщава, че детето е открито в квартал „Михайлово".


„Никола беше открит в квартал „Михайлово“. Баща ми го откри“, обясни Йордан Александров, един от доброволците, участвал в издирването.



„Момчето е добре. Предал го е на полицията. Баща ми не го е издирвал. Открил го е случайно при нашите коне. При електропастирите“, добави Йордан.

 

„Днес обикаляхме целия балкан. Нищо не намерихме. Баща ми се обади, че го е намерил. Хванал го е и го е дал на полицията“, каза доброволецът.

 Снимка: bTV
 

7-годишното момче с аутизъм се е изгубило в района на Банкя – кв. „Градоман“, съобщиха от полицията тази сутрин. Момчето е прескочило оградата в двора в дома му към 8:30 ч. сутринта и избягало.


Сигналът е подаден към 12 ч. днес. Издирваха го екипи на СДВР, „Жандармерия“ и на Столичната община. Детето не се губи за първи път. Последно се е случило преди два дни, разказа пред bTV съседка. Винаги обаче са го намирали бързо.

 

Случаят напомня на този с изчезналия 12-годишен Сашко от Перник през ноември 2022 г., който също е с аутизъм. След 9 дни издирване момчето беше намерено в труднодостъпната местност до Радомир. В акцията се включиха и хиляди доброволци, а всички българи се вълнуваха от съдбата на момчето.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама