БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Румен Драганов: В Гърция е по-евтино на север, където ходят англичани е скъпо

13 22197 31.05.2024
Румен Драганов: В Гърция е по-евтино на север, където ходят англичани е скъпо
Гърция си Гърция

Относно сравненията с Гърция, ние използваме Северна Гърция, където не ходят англичани. Там е по-евтино, но там, където ходят англичаните, ако направим сравнение с България, в Гърция е два пъти по-скъпо. Това заяви директорът на Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма Румен Драганов.


Тоест, ако някой българин си позволи да отиде там, където англичаните ходят, няма как да казва, че в Гърция е по-евтино или е равно в България, каза още Драганов.


Още повече, че мога да ви кажа, ние тук в България нямаме цени от 7000, 8000 или 12 000 евра, или 25 000 евро за семейство за една седмица. Докато тези цени ги има в Гърция, има ги и в Турция, коментира по Нова нюз туристическият експерт.

 

Необходим коментар: Можем да разберем патриотизма на уважавания директор Драганов, но истината е друга. Поне на този етап. И ние сме патриоти, но не можем да си затваряме очите не само пред цените, но и пред услугите, които предлагат курортите в Гърция и Турция. Вчера един приятел се върна от Крит. Па 8 000 лв семейството му е прекарало седем чудесни дни. Чисто, прекрасно обслужване, безплатни шезлонги. Братовчедът утре заминала за Турция. Цената е още по-ниска. За трети път ходи в този курорт. Хвали го. Десетки пъти сме писали по въпроса, сравнявали сме. И пак плюсовете не са в наша полза.

 

Дано дойде времето да предпочитаме нашето море пред съседското. Но засега комшийската почивка хем е по-евтина, хем по-привлекателна!

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама