НОВИНИ


Прокопенко: Азовци подариха на Украйна ценно време. Над 700 дни те са в нечовешки условия на вражески плен

10 2954 01.06.2024
Прокопенко: Азовци подариха на Украйна ценно време. Над 700 дни те са в нечовешки условия на вражески плен
Денис Прокопенко

"Техните имена все още не се срещат сред тези, които са имали късмета да получат жадуваната свобода", пише командирът на "Азов".


Сред пленените украински войници, които днес (вчера - 31.05.2024 g., бел. ред.) са се завърнали в Украйна, има само един представител на Азов. Един от повече от 900 души.


Те устояха на първия, най-тежък удар и изнесоха на раменете си защитата на Мариупол, оковавайки хиляди окупатори в продължение на 86 дълги дни. Те подариха на Украйна ценно време. Те изпълниха заповедта.





Моята болка за това, като командир, не може да се сравни с болката, която изпитват семействата на нашите братя по оръжие, които вече три години чакат своите близки.


Повече от 700 дни пленените азовски войници са в нечовешки условия на вражески плен. Техните имена все още не се срещат сред тези, които са имали късмета да получат жадуваната свобода. Въпреки че я заслужават повече от всички останали.

 

Дeнис "Редис" Прокопенко, командир на 12-а бригада специални сили "Азов" на Националната гвардия на Украйна, Facebook. Преводът и заглавието са на редакцията на ФрогНюз.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама